מהו אורך החבלים המומלץ לרכישה
מאת: יערון פוזננסקי, אפר’ 2015
נשאלתי לא פעם איזה אורך חבל סנפלינג כדאי לרכוש. תשובתי האוטומטית היתה תמיד: “2 חבלי 80 מטרים”.
סברתי שהצטיידות בשני חבלי סנפלינג באורך זה תאפשר את ביצוע מרבית אתרי הגלישה בארץ. לאחרונה אותגרתי להוכיח את דבריי, ויצאתי למחקר מסלולים קצר כדי לבדוק מחדש את המלצתי.
בראש ובראשונה, חשוב להבין אילו הם האתרים המורשים לגלישה בארץ. רבים מאתרי הגלישה בישראל נמצאים בתוך תחומי שמורות הטבע שתחת אחריות רשות הטבע והגנים (רט”ג). בכל שנה מעדכנת רט”ג את רשימת האתרים המורשים מטעמה לטיפוס וגלישה, וכיום ישנם 15 אתרים כאלו המורשים לגלישה. בעבר היה מותר לגלוש גם באתרי גלישה בשטח קק”ל, אולם בשנתיים האחרונות חל איסור לגלוש בכל אתריהם (כולל שילת, זנוח וכיו”ב).
בנוסף לכך, ישנם אתרים שאינם בשטח קק”ל או רט”ג אלא בשטחי מנהל מקרקעי ישראל או בשטחי מועצות מקומיות או אזוריות. כאן קיימת גמישות לרוב וחוסר יחס מצד הרשויות לגולשים בתחומן.
אז בכל זאת, איזה אורך חבל סנפלינג מומלץ לרכוש?
אם אנו לוקחים בחשבון את כל אתרי הגלישה המאושרים ונוריד מהרשימה את מערת הוטה 6 (המצריכה מס’ חבלים באורכים שונים), ואת נחל חצצון (בו יש מפל בגובה 120 מ’ – שהרי לא נקנה 2 חבלי 120 מ’ רק בשביל שנוכל לגלוש בנחל בודד כמו החצצון), הרי שטבלת האחוזים תיראה כך:
– 2 חבלי סנפלינג באורך 50 מ’ מכסים 81% ממסלולי הגלישה.
– 2 חבלי סנפלינג באורך 60 מ’ מכסים מסלול נוסף (את נחל תמרים ללא המפל הראשון שלו), שהם 88% ממסלולי הגלישה.
– 2 חבלי סנפלינג באורך 80 מ’ מכסים 100% – הם מוסיפים לנו לרשימה את נחל תמרים ונחל טור (עליון). לעניין זה, אם אתם מתלבטים האם כדאי להוסיף יתרות ולרכוש 2 חבלי סנפלינג באורך 85 מ’, אזי אומר דבר והיפוכו: עם 2 חבלי סנפלינג באורך 80 מ’ ניתן לעשות את מפל 80 המטרים של נחל טור ואין צורך שם ביתרות. מאידך, יש מספר נחלים עם מפלים בגובה 40 מ’ (נחל קומראן, נחל רחף, נחל חלמיש), שם יתרה של 5 מטרים של חבל סנפלינג תוכל לסייע לכם להביא למסלולים אלו רק חבל אחד.
אף כי אינני מעודד גלישה במקומות שאינם מותרים לגלישה, לשם בחינת הנתונים, ביצעתי בדיקה של התאמת חבלים למסלולים גם יחד עם מסלולים אלו. נתחיל בזה שאוריד מהרשימה את המגה-מפלים, אלו שעוברים את הגובה של 100 מ’ – 7 מסלולים, ובהם, נחל חצצון (120 מ’), נחל קדם (260 מ’, אך צריך לפחות 2 חבלי סנפלינג באורך 100 מ’), נחל חבר (150 מ’), נחל עשהאל (140 מ’), נחל יעלים (150 מ’), נחל בוקק (110 מ’) ועוד.
מבין המסלולים הרבים הנותרים:
– 2 חבלי סנפלינג באורך 50 מ’ – 70%.
– 2 חבלי סנפלינג באורך 60 מ’ – 84%.
– 2 חבלי סנפלינג באורך 80 מ’ – כל האתרים.
לסיכום, אורך החבלים שאני ממליץ לכם לרכוש הוא תולדה של כמה שיקולים, ובהם אילו מסלולים ופעילויות אתם רוצים לעשות, וכן האם יש לכם חברים שגם הם גולשים (כך ניתן להתחלק ברכישת כמויות של חבל סנפלינג).
ההמלצה שלי נותרה בעינה, והיא ששני חבלי סנפלינג באורך 80 מ’ יספקו את מרבית צרכיכם בצורה מיטבית. השדרוג היחיד של המלצתי הוא לרכוש חבל סנפלינג אחד באורך 80 מ’, והשני באורך 85 מ’.
פוסטים בתחום שאולי יעניינו אותך
גיידבוק
הסבר מפורט, כולל תמונות, למסלולים טיול בנחלים מאושרים לגלישה בישראל